Solwers expanderar genom företagsförvärv till logistikkonsultverksamhet i Sverige

Solwers Abp pressmeddelande 17.5.2022 kl. 16.00 EEST

Solwers Abp utökar sitt tjänsteutbud inom logistikkonsultsektorn och idag 17 maj 2022 har Solwers Sweden AB undertecknat ett avtal om att förvärva hela aktiekapitalet i det svenska bolaget Establish Schening AB.

Establish Schening AB, som grundades 2008, är baserat i Stockholm och har 12 anställda. Företagets omsättning 2021 var 20 miljoner svenska kronor. Företagets kärnkompetens är logistikkonsultation och dess kundbas består av företag inom kollektivtrafik, tillverkningsindustri och företag inom detaljhandeln. Establish Schening AB hjälper sina kunder att effektivisera sina leveranskedjor och optimera sin logistikverksamhet genom faktabaserade analyser och omfattande data, och tillhandahåller en skalbar, stabil och effektiv verksamhetsmodell för att uppnå optimal kundnytta.

"Vi ser Establish Schening och deras logistikkunnande inom Supply Chain Management som ett välkommet tillskott till Solwers. Den växande efterfrågan på hållbar mobilitet, effektiv kollektivtrafik och stora förändringar i handelns logistikflöden ger medvind i seglen och efterfrågan på Establish Schenings logistiktjänster. Establish Schening jobbar brett inom affärsutveckling med fokus på hållbar logistik och Supply Chain Management. Från utveckling av kollektivtrafik till strategier för placering och etablering av ny industriell verksamhet och effektivisering av logistikupplägg. Det här är områden som Solwers vill förstärka och utveckla sitt kunnande inom.  Bolaget är lönsamt och har en bra orderstock som inte påverkats av den geopolitiska röran som nu uppstått", säger Leif Sebbas, styrelseordförande för Solwers Abp.

”I och med att vi blir en del av Solwers får vi tillgång till ett brett nätverk av kompetens och potentiella projektområden där vår logistik- och analyskompetens kan göra vårt erbjudande och vår affär ännu starkare. Det gör att vi kan fortsätta utvecklas samtidigt som vi fortsätter vara Establish Schening och värna om det vi byggt upp fram till idag”, säger Establish Schenings VD och ena grundare Magnus Schening.

"Vi är mycket positiva till Solwers förvärv av Establish Schening. Vi ser stora möjligheter för oss att utvecklas tillsammans med övriga Solwers företag samtidigt som verksamheten får bedrivas med samma kultur och varumärke som tidigare. Vi ser också hur vår kompetens och verktyg kan bidra till koncernens övriga bolag och projekt", säger Lars Brunius, medgrundare och styrelseordförande i Establish Schening.

För mer information:

Leif Sebbas, styrelseordförande, Solwers Abp, tel. +358 500 447 744 

Lars Brunius, styrelseordförande, Establish Schening AB, tel. +46 70 566 5318

Scroll to Top