Uratarina

Tiina Huttunen

Diplomi-insinööri, Oulun yliopisto, 2012
Tulin töihin Finnmap Infraan tänne Pasilaan tammikuussa 2020. Olen rakennuttamispalveluista vastaava henkilö eli osastopäällikkö. Tehtävänäni on kasvattaa osastoa, hankkia meille töitä ja kehittää osaston toimintaa. Projektien ja henkilöstön määrä onkin saatu hyvään kasvuun tultuani taloon! Olen myös yhdistävä linkki rakennuttamispalveluiden ja muiden osastojen välisessä yhteistyössä.
Olen viihtynyt hyvin työssäni. Finnmappilaiset ja muut solwerslaiset, joihin olen ehtinyt tutustua vaikuttavat oikein mukavalta ja rennolta sakilta. Työyhteisö on tiivis ja erittäin positiivisesti virittäytynyt, tuemme ja tsemppaamme toinen toisiamme! Yli osasto- ja yritysrajojen toimivassa projektitoiminnassa on ilo olla mukana. Myös työyhteisön laaja-alainen kokemus ja ammattitaito on jotain, mistä on hyvä ammentaa lisää oppia itse kullakin. Korona-aika on tietysti ikävästi vaikuttanut siihen, kuinka voimme tavata toisiamme ja järjestää yhteisiä tapahtumia. Toivottavasti näidenkin osalta päästään pian takaisin lähelle ”normaalia”, sillä viihdymme hyvin myös toistemme seurassa työajan ulkopuolella.
Voin suositella Finnmap Infraa ja Solwersia työnantajina. Monipuolisuus ja helposti lähestyttävyys ovat vahvuuksiamme. Meillä työntekijöistä huolehditaan niin töissä kuin vapaa-ajallakin.

Tiia Nygård

Tiia Nygård, Diplomi-insinööri, Teknillinen Korkeakoulu, 2009, Insinööri (AMK), Kymenlaakson ammattikorkeakoulu, 2005

Aloitin rakennesuunnittelijana Insinööritoimisto Pontekilla maaliskuussa 2021. Halusin laajentaa osaamistani korjausrakentamisen ja rakenteiden mitoituksen parissa. Kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat itselleni tärkeitä arvoja, ja ennen kaikkea tekoja eikä vain sanoja. Haluan omalla työlläni olla rakentamassa kestävämpää yhteiskuntaa jälkipolville. Toki myös uudisrakentamisessa täytyy tehdä kestäviä valintoja eikä aina ole mahdollista korjata. On rakennus uusi tai vanha, arvostan Pontekissa sitä, suunnittelun laatuun panostetaan aina.

Rakennesuunnittelijan työssä pidän sen monipuolisuudesta. Työhön kuuluu mm. erilaisten rakenteiden suunnittelua, mallintamista ja mitoitusta, suunnittelukokouksia ja työmaakäyntejä. Usein projekti alkaa lähtötietojen selvittämisellä, joten piirustusarkistot ovat tulleet tutuiksi. Vanhojen piirustusten etsiminen on välillä melkoista metsästystyötä, mutta palkitsevaa myös, kun löytää jonkun 100-vuotiaan suunnitelman. Työtehtäviini kuuluu myös muiden suunnittelijoiden ja assistenttien ohjaamista. Itselleni on kunniatehtävä saada opettaa nuorempaa suunnittelijaa suunnittelemaan oikein ja laadukkaasti. Näin suunnitelmien luettavuus säilyy vuodesta toiseen ja myös jälkipolville. Nuorilta oppii myös itse uutta. Suunnitteluala alati muuttuvine ohjeineen, on varsin hektistä, joten pääsee pölyttämään omia tunkkaisia tapojaan nuorten raikkailla ideoilla.

Itseäni ei kiehdo valta enkä siksi ole hakeutunut johtotehtäviin. Haluan kehittyä asiantuntijan urapolulla ja Pontekissa se on mahdollista. Kehittymiseen tarvitaan tietysti sopivassa määrin haasteita, tukea, kannustusta, monipuolisia työtehtäviä ja näitä kaikkia Pontek on minulle tarjonnut. Parasta suunnittelutyössä ovat kollegat, joiden kanssa yhdessä voi pohtia suunnitteluratkaisuja ja joilta voi päivittäin ammentaa uutta. Korjausrakentamisen kohteet eivät ikinä ole suoraviivaisia vaan todellista artesaanisuunnittelua.

Pontek on moderni suunnittelutoimisto, joka ei ole unohtanut hyviä perinteitä. Itse teen pääosin etätyötä, joka mahdollistaa minulle enemmän vapaa-aikaa ja joustoa perhe-elämään. Etätyö toimii myös toiseen suuntaan. Työn takia joustaminen on etänä helpompaa, sillä vapaa-aikaa ei kulu työmatkoihin ja voi antaa työn imun viedä. Meillä on myös oikeasti joustavat työajat eikä liukuva työaika ole vain vitsi: ”Voit joustaa ihan niin paljon kuin haluat, kunhan olet toimistolla 8-16”. Toimistolla jokaisen työrauhaa arvostetaan omilla työhuoneilla. Minulla on työkavereina erilaisia ihmisiä, joten emme ole ennakkoluuloisia ja työnantaja kohtelee kaikkia työntekijöitä yhdenvertaisesti. Työntekijöiden yhdenvertaisuus on suunnittelutyössä tärkeää, jotta jokainen saa monipuolisia työtehtäviä, voi kehittyä omalla urapolullaan sekä saa itselleen sopia haasteita.

 Työnantajina Pontekissa ja Solwersissa yhdistyy sekä pienen että suuren organisaation hyödyt. Pienessä, itsenäisessä organisaatiossa kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa yhteisiin asioihin. Työyhteisön tekevät siis työkaverit ja hyvistä käytännöistä voidaan keskustella yhdessä. Suuren organisaation kanssa taas voidaan tehdä monipuolisempia projekteja ja sitä kautta oppia poikkitieteellisiä asioita. Molemmat ovat tärkeitä.

Jos suunnittelun laatu, oman osaamisen kehittäminen ja yhdessä tekeminen ovat sinulle tärkeitä, ota yhteyttä niin räätälöidään sinullekin sinun näköinen työ. Kysymys enää kuuluu: mitä sinä haluaisit tehdä – me mahdollistamme sen.